Tekniska tips när du cyklar landsväg

När du ska cykla landsväg är det mycket teknik bakom för att cyklingen ska bli effektiv. Det är värt att lägga lite tid på att blir bra på att bromsa och ta kurvor. Speciellt om du ska cykla i en grupp.

När du ut och cykla landsväg som nybörjare finns det några bra tips som du kan ta med dig. Att cykla på en cykel med väldigt smala däck kan vara något du behöver vänja dig med. På en landsvägscykel sitter det klickpedaler som gör att du kan cykla effektivare. Om du får in en bra pedalteknik där du trycker och drar kommer din cykling blir bättre. Det kan vara värt att lägga lite extra tid på att lära dig tramptekniken.

Lär dig bromsa

Om du ska cykla i grupp är det extra viktigt att ha koll på bromstekniken. Genom att ha en god bromsteknik får du bättre kontroll över cykeln. En annan sak som är bra att träna på är kurvtekniken. Du kan cykla mer effektivt om du vet hur du ska ta en kurva. Du ska hålla vikten på ytterbenet och luta dig in i kurvan medan ditt knä på insidan är i linje med cykeln. Tänk på att titta framåt dit du är på väg.