Mountainbike

Mountainbike är en härlig sport där du kan upptäcka den svenska naturen. Du cyklar mountainbike på stigar, grusvägar och på berg. Det finns olika grenar inom mountainbike och det finns olika cyklelmodeller.

Mountainbike cyklar du främst i skogen och på stigar. Det senaste åren har det blivit väldigt populärt att cykla mountainbike. Om du ska börja cykla mountainbike ska du börja med att investera i en bra cykel. Du ska köpa en cykel som är anpassad efter hur och var du ska cykla. Det finns mountainbike cyklar som är heldämpade och sedan modeller som bara är dämpade framtill. Det är viktigt att höjden på sadeln och styret passar dig. Det finns olika benämningar när det kommer till att cykla mountainbike bland annat downhill som är när du cyklar nedför ett berg och allmountain när du cyklar upp för ett berg och sedan nedför. Den vanligaste formen är dock cross country när du cyklar på stigar och grusvägar. Om du inte vet vilken typ av mountainbike cykling du föredrar kan du testa dig fram. Låna eller hyr en cykel om du har möjlighet.

Upptäck den svenska naturen genom mountainbike

Att cykla mountainbike är ofta en upplevelse. Beroende på vart du cyklar får du ofta njuta av härlig natur. Eftersom allemansrätten finns i Sverige kan du cykla i princip vart du vill. Tänk bara på att visa hänsyn till andra cyklister, hästar och människor. Det finns många bra och fina cykelleder runt om i Sverige som är fantastiska att cykla på.