Anlägga dina egna cykelbanor

Är det dåligt med spännande cykelvägar i ditt område? Eller kanske har du bara tröttnat på det som finns? Då kan det vara värt att se över möjligheten att bygga en egen bikepark eller mtb-bana. Gör det till ett kul projekt för allmänheten att ta del av, och det hela kommer bli tusen gånger roligare.

Tillsammans går det att åstadkomma nästan vad som helst. Är det stenig mark som du måste gräva bort, hyr en elektrisk minidumper och kör på. De flesta hinder i vägen går att ta bort med rätt utrustning. Hos Kendrill hittar du alla maskiner du kan tänkas behöva för att få exakt den cykelbana du vill ha, om det så är en pumptrack hemma i trädgården eller mountainbike-bana ute i skogen. Rätt utrustning och god planering är tricket som fungerar varje gång, även när det gäller cykelbanor och bikeparks.

Tips för en spännande cykelbana

Först och främst måste du ha ett ställe att bygga och gräva på. Äger du egen skog är det bara att köra igång. Gäller det offentliga platser krävs det tillstånd, vilket du kan få mer information om genom att kontakta din kommun. Några saker som brukar vara kul att ha med på din cykelbana:

  • Utförslut
  • Teknisk svåra sträckor
  • Balans mellan raksträckor och kurvor

Är du osäker på hur du får bäst stig, är det alltid bra att utgå från djurstigar. Djuren har använt den vägen av en anledning, och ökar chansen att banan känns naturlig och inte påklistrad i skogen. Så, hyr en elektrisk minidumper och eventuellt något mer och börja bygga din nya cykelbana!