Kan snus förbättra prestationen vid cykling?

Det är sedan länge känt att nikotinprodukter som cigaretter försämrar din kondition och påverkar din lungkapacitet negativt. När det kommer till snus är åsikterna dock delade. Många menar att snus påverkar cyklister lika negativt som cigaretter, medan andra menar att snuset faktiskt har en positiv inverkan.

Cykling är inte bara relaterat till tävlingar och cykellopp. Det är minst lika vanligt att ta cykeln till skolan, till kompisar, till arbetet eller till stallet. Den som cyklar till vardags behöver sällan ha någon överdrivet god kondition för att orka ta sig fram, förutsatt att det inte är många backar. Det räcker oftast med en normal kondition för att orka. Ska du däremot cykelträna eller tävla på en högre nivå måste konditionen vara på topp.

Hur påverkar snus konditionen?

Det har genomförts ett flertal studier som visar på att snus inte påverkar din kondition negativt, så som cigaretter gör. Om du är cyklist och röker är det således dags att byta ut dina cigaretter till Velo snus. Du kan köpa Velo snus online hos Snusnetto. Velo snus är ett mycket populärt alternativ som passar för dig som söker ett alternativ som är helt fritt från tobak. Med det sagt innebär det inte att snus är helt riskfritt, men just din kondition kommer inte påverkas.

Kan snus påverka konditionen positivt?

Nej, precis som snus inte påverkar konditionen negativt så påverkas den inte heller positivt. Det snuset däremot kan göra är att det kan ge cyklisten en förbättrad koncentration och fokus, vilket i sin tur ökar prestationen. Är man van att använda nikotinprodukter kan en snusprilla under läppen vara det som behövs för att man ska orka den sista biten av cykelrundan eller att man ska klara av att ta sig i mål. Om du vanligtvis inte snusar bör du undvika snus vid tävlingar och träningar, eftersom nikotinet kan orsaka yrsel om du är ovan.