Bjud cykelgänget på middag

Cykling är en social sport som med fördel kan utföras i grupp. Att cykla långa sträckor är bra träning och ger även möjlighet att upptäcka nya platser. Många cyklar med kompisar eller i en cykelklubb. Kanske vill du bjuda cykelgänget på middag efter en lång cykeltur eller ett lopp som ni tränat länge inför? Här hittar du de bästa tipsen.

Beställ goda viner

Har ni precis klarat av Vätternrundan, Cykelvasan eller Lidingöloppet MTB? Grattis! Det måste ni självklart fira med pompa och ståt. Beställ ett gott mousserande vin och andra trevliga viner hos https://vinoteket.se/ och få dem levererade direkt hem till dörren. Vinoteket erbjuder ett brett sortiment av viner från hela världen. Börja gärna med att servera champagne eller något annat bubbel för att fira er prestation. Fortsätt därefter med ett vin som passar till maten som ni ska äta. Hos https://vinoteket.se/ hittar du många tips på hur du kan kombinera mat och vin. Ett mjukt rött vin som pinot noir är ett mycket bra val om du vill ha ett vin som passar till många olika sorters maträtter. Hos Vinoteket kan du beställa pinot noir från USA, Frankrike, Tyskland, Ungern och många andra länder.

Servera vatten

Glöm inte att servera vatten till dina gäster. Efter ett långt lopp är det viktigt att återställa vätskebalansen. Det är extra viktigt om det var varmt under dagen och ni svettades mycket. Drick inte alkohol på en gång, utan se till att få i er vatten och eventuellt lite sportdryck innan.

Servera rejäla portioner

Att cykla i naturen eller genomföra ett cykellopp är härligt och kul, men kroppen gör av med mycket energi. Därför är det viktigt att du bjuder dina cykelvänner på rejält med mat efter loppet eller turen. Servera gärna maträtter med ordentligt med kolhydrater för att fylla på glykogenförråden. Det är även nödvändigt med mycket protein för att reparera musklerna.