Landsvägscykling

När du ska cykla landsväg är det viktigt att ha en cykel som passar. Det finns olika cykelmodeller för kvinnor och män. Det kan vara värt att låna en innan du köper en egen för att testa.

När du ska cykla landsvägs behöver du en speciell cykel, en racercykel. Om du inte har testat kan du alltid låna eller hyra en cykel första gångerna för att ta reda på om det är något för dig. När du ska välja cykel är det viktigt att det blir rätt ramstorlek. Det finns olika modeller för kvinnor och män. Med betyder dock inte att en kvinna inte kan använda en herrcykel. På en landsvägscykel sitter det klickpedaler och för att kunna cykla behöver du en specifik cykelsko.

Investera i ett par bra cykelshorts

När du cyklar landsväg kan det vara bra att investera i ett bra cykelkläder. Cykelbyxorna är det viktigaste. De allra flesta vill ha en cykelbyxa som har en padding. Det finns olika typer av padding. Cykelbyxor för kvinnor och män skiljer sig en del. Du kommer inte ångra dig om du köper ett par riktigt bra cykelbyxor. Sedan finns det såklart cykeltröjor och jackor som är anpassade för cykling.