Därför ska du planera din cykelträning

Att ha ett träningsupplägg som funkar för dig i vardagen och som hjälper dig att nå dina uppsatta mål är viktigt. När du sätter upp olika mål kommer du att bli mer motiverad att träna. Tänk på att vara realistisk när du sätter dina mål.

Om du vill få bra resultat av din cykelträning och prestera bättre är det bra att ha en plan för träningen. Lägg upp planen efter vilket mål du har. Om du vill gå ner i vikt bör upplägget se lite annorlunda ut gentemot om du ska träna för att bli snabbare och prestera bättre. När du ska börja planera ditt träningsupplägg är det bra att veta din fysiska status. Som med all träning måste du planera in den i ditt vardagliga liv. Se till att det finns utrymme i kalendern för cykelpassen. Planen ska vara personligt anpassad efter dig. När du sätter upp dina mål kan det vara en bra idé att ha kortsiktiga, medellånga och långsiktiga mål. Oavsett vilka mål du har bör du fokusera på målen för att få motivation att genomföra träningspassen. Om du vill komma i form genom cykling bör du cykla två till tre gånger per vecka.

Kombinera cykelträningen med styrketräning

I ditt träningsupplägg bör intervallträning, distanspass och styrketräning finnas med. Intervallpassen kommer göra att du förbättrar din kondition tillsammans med distanspassen. Intervallpass är perfekt att köra när du har lite mindre tid för att träna. Att träna på gymmet är det många cyklister som prioriterar bort. Men det är bra för muskeluppbyggnaden och för att träna de muskler som du inte tränar när du cyklar. Glöm inte bort att planera in återhämtning.